11 mei, 2022

Wekelijks branden door batterijen

Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu niet op de juiste manier wordt afgevoerd en daardoor explodeert. Dit zegt Steven van Eijck van Stichting Open tegen De Telegraaf. Het gaat hierbij volgens Van Eijck vaak om artikelen waarbij men zich vaak niet realiseert dat er een batterij in zit die kortsluiting kan geven.

Elektronische apparaten moeten separaat gerecycled worden. Bij grote apparaten gaat dat meestal wel goed, maar vooral bij de kleinere apparaten of losse batterijen gaat het vaker mis. Zo zegt Van Eijck tegen de krant. Ze verdwijnen in de restafvalbak. De batterijen kunnen beschadigd raken en gaan gloeien en dit kan leiden tot een brand.

Separate inzameling

Om dit te voorkomen hebben wij voor onze klanten de separate inzameling van lithium accu’s en batterijen goed geregeld. Wij hebben hiervoor, samen met onze partners, verschillende inzamelmogelijkheden. Zo plaatsen wij milieuboxen bij klanten waar kleine hoeveelheden batterijen vrij komen.

Als er grotere hoeveelheden vrijkomen plaatsen wij vaak 60 liter vaten voor lithium accu’s en batterijen. De lithium accu’s en batterijen worden opgeslagen in vaten met daarin speciale korrels vermiculiet. Hiermee worden de batterijen geïsoleerd opgeslagen en wordt voorkomen dat de batterijen onderling in contact met elkaar komen. Dit om zorg te dragen dat de opslag voor de verwerking en de recycling volledig veilig verloopt.

 

                       

 

Bent u benieuwd naar gescheiden inzameling van batterijen? Neem contact met ons op!

Uw afvalstromen in goede banen.