7 september, 2022

Vanaf 2024 verbod op gratis plastic wegwerpbekers

Vanaf januari 2024 mogen er geen plastic wegwerpbekers en -voedselverpakkingen meer gebruikt worden voor consumptie ter plaatse. Denk aan de kantine, op kantoor, in de snackbar of op een festival. Als plastic wegwerpbekers of -maaltijdverpakkingen voor je bedrijf echt nodig zijn, dan mag je ze blijven gebruiken. In dat geval moet je 75 tot 90% van de verpakkingen zelf weer inzamelen voor hoogwaardige recycling. Bij Greenwaste garanderen wij 100% recycling van onze koffiebekers.

We werken hiervoor samen met LIMM Recycling. Inmiddels verzorgen wij voor diverse klanten de bekerinzameling en recycling op locatie. Wij maken koffiebeker recycling gemakkelijk en garanderen 100% hoogwaardige recycling van de koffiebekers. De koffiebekers worden geleverd en verzameld door LIMM en worden verwerkt tot grondstoffen voor de papierindustrie.

In onderstaande video is te zien hoe de koffiebekers ingezameld en verwerkt worden!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van koffiebeker recycling? Neem contact met ons op! Meer informatie over het verbod op plastic wegwerpverpakkingen en de uitzonderingen vindt u hier.

Uw afvalstromen in goede banen.