4 oktober, 2021

Plaatsing perscontainers

Greenwaste-perscontainer-restafval-papier/karton

Sinds 2020 plaatsen wij vanuit ons eigen concept “Green Rentals”, zelf persende containers volgens eigen specificaties. De persen kunnen geplaatst worden met en zonder hefkantelinstallatie. De persen zijn voorzien van een automatisch volmeldsysteem, waardoor de klant ook voor de ledigingen volledig ontzorgd is en de installaties onderling uitwisselbaar zijn.

In september hebben we in samenwerking met Wortmann Milieutechniek twee installaties geplaatst bij Baars en Bloemhof in Zaandam. We hebben hier gekozen voor perscontainers om het afval fors te comprimeren. Dit heeft verschillende voordelen, zo resulteert het in een CO2 reductie doordat er minder transporten plaatsvinden. Daarnaast zorgt het comprimeren van afval ook voor een besparing op handling- en transportkosten.

Hoe werkt het?

Via de hefkantelinstallatie kunnen de rolcontainers eenvoudig geplaatst worden. Met één druk op de knop wordt de rolcontainer geledigd. Doordat het afval verdicht wordt hoeft de perscontainer niet vaak geledigd te worden. Wanneer de maximale inhoud bijna wordt bereikt, stuurt het geavanceerde systeem uit zichzelf een signaal naar Greenwaste. Wij zorgen dan dat de perscontainer zo snel mogelijk geledigd gaat worden.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van perscontainers voor bedrijfsafval, papier/karton en folie? Neem contact met ons op!

 

 

Uw afvalstromen in goede banen.